Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image
Fakta om pollenallergi

NAAF i media

Dato publisert: Sist oppdatert:

Naaf i media

10 gode råd for deg som har pollenallergi - Lommelegen

Dato publisert: 23.04.2018

For mange er våren preget av rennende øyne og tette neser. Dette hjelper. - Pollenallergi er som navnet sier en allergisk reaksjon på pollen. De vanligste symptomene er kløe, rennende øyne og nese, samt nesetetthet og nysing.

Pollensesongen er i gang

Dato publisert: 21.04.2018

- Medisinér deg nå, sier Norges Astma- og Allergiforbund. Cirka en million nordmenn er allergiske mot pollen, som er over 20 prosent av befolkningen. Og det øker stadig. I tillegg er det trolig mange som er allergiske uten å vite om det.

Lufta er farlig for alle

Dato publisert: 19.04.2018

Også friske mennesker risikerer å bli syke når man utsettes for så dårlig luft som det er flere steder i Norge nå. Det sier Bo Gleditsch, assisterende generalsekretær i Norges Astma- og Allergiforbund.

Mye strøsand sørger for høy luftforurensing

Dato publisert: 19.04.2018

I 11 dager på rad har luftforurensingen vært på rødt nivå i Oslo. Også flere andre steder på Østlandet byr svevestøv på problemer.

Vi har én god og én dårlig nyhet

Dato publisert: 19.04.2018

Den lange og kalde vinteren gir en kortere, men mer intens, pollensesong. Vi måtte vente ekstra lenge i år, men i helga kom endelig våren.

«Det var så godt å møte andre, og få tips og gode råd»

Dato publisert: 17.04.2018

Dette er noe vi hører på de fleste kursene vi arrangerer for pasienter og pårørende. I Klinikk for kvinner barn og unge i Helse Møre og Romsdal er det mange gode kurs og gruppetilbud for foreldre, nærstående og fagpersoner.

Ekspert har én god og én dårlig nyhet til pollenallergikere

Dato publisert: 17.04.2018

Den lange og kalde vinteren gir en kortere, men mer intens, pollensesong. Vi måtte vente ekstra lenge i år, men i helga kom endelig våren.

Mener trær bør felles pga pollen

Dato publisert: 17.04.2018

Norges Astma- og allergiforbund mener Oslo kommune bør tillate felling av hagetrær for pollenallergikere med spesialisterklæring, selv om byen har strenge regler for trefelling.

En million bruker allergimedisin - gjør klar for polleneksplosjon

Dato publisert: 13.04.2018

Nesten én million nordmenn bruker allergimedisin på resept. I år gir den kalde og lange vinteren en ekstra kraftig start på pollensesongen.

Allergitest skal hindre stryk på eksamen

Dato publisert: 12.04.2018

Elever og studenter gjør det dårligere på eksamen når det er mye pollen i lufta, viser en fersk studie. Derfor får studenter i Norge nå tilbud om gratis allergitest. - Jeg vil jo ikke gjøre det dårlig på eksamen.

Gode råd fra pollenvarsleren

Dato publisert: 12.04.2018

Hallvard Ramfjord forteller at pollensesongen blir tre uker kortere, men det er et men... Anbefalte saker Hvem: Hallvard Ramfjord (66) Hva: Seniorforsker i Norges astma- og allergiforbund Nå er altså helvete løs?

Studenter testes for pollenallergi

Dato publisert: 12.04.2018

Elever gjør det dårligere på eksamen når det er mye pollen i lufta, viser en fersk studie. En million mennesker her i landet har pollenallergi, og mange vet ikke om det.

Kraftig start på årets pollensesong

Dato publisert: 12.04.2018

Carina Øglænd har lært seg å bli glad i regnet - hard trening i oppholdsvær kan gjøre henne syk.

Lover 18 grader og sol

Dato publisert: 11.04.2018

Temperaturen er på vei oppover, men det er bare noen av oss som kan finne frem sommerklærne. I går var Ålesund og Bergen varmest i landet med 13,1 grader.

Deilig vårvær gir allergi-trøbbel

Dato publisert: 11.04.2018

Ikke vent med å ta allergimedisin, råder Norges Astma- og Allergiforbund. Våren har for alvor meldt sin ankomst i store deler av landet. Fredag blir det også deilig varme, med opp mot 17-18 grader på Vestlandet.

- Start medisineringa no

Dato publisert: 10.04.2018

Rådet frå legen er klart: - Er du plaga av pollenallergi bør du starte medisinering med ein gong. Den lange, kalde vinteren fører til ein svært kraftig start på pollensesongen.

Forsiden NRK Super

Dato publisert: 10.04.2018

Den kalde vinteren har ført til at blomstringen har blitt utsatt mange steder i landet. Derfor sier forskerne at vi denne våren kan få ekstra mye pollen. Mange nordmenn sliter med pollenallergi.

Pollenallergikere blir ekstra plaget denne uken

Dato publisert: 10.04.2018

Norges Astma- og Allergiforbund varsler at det kan bli en polleneksplosjon denne uken. På Søre Sunnmøre er det de mest sensitive allergikerne som kan bli påvirket av dette.

Ja til omstridt forslag om medisinbytte

Dato publisert: 10.04.2018

Men mange av aktørene var negative til forslaget om å inkludere generiske inhalasjonslegemidler på byttelisten.

Er du allergisk, bør du satse på mye regn

Dato publisert: 10.04.2018

Rundt én million nordmenn sliter med pollen. I år kan de få det ekstra ille. Vinteren er slutt for denne gang. Kanskje har du slitt deg gjennom influensa og forkjølelse. Så starter sesongen for pollen.