Én porsjon gir 30 muffins.
Ingredienser:
- 1 dl Linfrøavkok (4 dl vann, 2 dl linfrø)
- 1.5 dl sukker
- 75 g margarin uten melk
- 210 g Toro glutenfri lys melblanding
- 3 ts bakepulver
- 0.5 dl soyamelk
- 2.5 dl blåbær
Slik gjør du:
Linfrøavkok
- Kok opp vannet og la linfrø småkoke i ca. 5 minutter.
- Sil av og bruk avkoksvæsken som eggerstatning.
!
For hvert egg som skal erstattes bruker du 3 ss linfrøavkok.
Muffins
- Smelt margarin og la det bli avkjølt.
- Visp linfrøavkok og sukker, tilsett avkjølt margarin.
- Ha i bakepulver og mel. Erstatt gjerne litt av det fine melet med litt grovere type.
- Tilsett melk og bland godt
- Vær lett på hånden og vend inn bærene.
- Bruk to spiseskjeer for å få røren i muffinsformene. Bruk gjerne teflonbelagte muffinsformer eller muffinsformer av silikon. Ønsker du å bruke papirformer burde de smøres litt i bunnen og være varianten med stive kanter.
- Stek muffinsene på 225 grader i ca 12 minutter.