Sukkerbrød:
100 g margarin uten melk
170 g sukker
3 ts bakepulver
275 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ½ dl eplejuice
Fremgangsmåte:
- Smelt margarin.
- Sikt de tørre ingrediensene og rør de inn i væskeblandingen og smeltet smør til du får en glatt røre.
- Hell røren over i en rund kakeform (24 cm) og stek sukkerbrødet midt i ovnen på 180 grader i 40 minutter.
- Avkjøles på rist.
Kakefyll og pynt:
1 kurv jordbær (ca 500 g) og 1 kurv blåbær (ca. 200 g). Bruk friske bær.
4 ss eplejuice eller sitronbrus til dynking av kakebunnen.
Vaniljekrem:
Her kan du bruke fra ferdig miks eller lage selv.
Husk å lese over ingredienslisten hvis du kjøper ferdig miks.
Erstatt melkemengden med melk som tåles.
Pisk opp 2 dl vispbar havrefløte, soyafløte eller Odense erlet, og vend inn avkjølt vaniljesaus.
Hjemmelaget vaniljekrem:
2 dl soyamelk, havremelk eller 1 ¾ dl rismelk
1 vaniljestang eller ½ ts vaniljesukker
3 ss sukker
1 ½ maisenna mel
2 dl vispbar havrefløte, soyafløte eller Odense erlet
Fremgangsmåte:
- Kok opp melken sammen med en snittet vaniljestang.
- Visp sammen maisenna og et par spiseskjeer med kaldt vann. Rør dette til det blir en jevn og klumpfri røre.
- Ta opp vaniljestangen og tilsett maisenna blandingen og 1 ss sukker i melken, under stadig omrøring.
- La det hele få et oppkok og avkjøl hurtig i vannbad eller i kjøleskap.
- Stivpisk fløteerstatning og sukker.
- Bland kremen forsiktig inn i vaniljesausen, slik at du får en vaniljekrem.
Pynting av kaken:
- Legg sukkerbrødet på et kakefat og del det på langs.
- Dynk kakebunnen med juice eller sitronbrus.
- Fordel 4 ss vaniljekrem jevnt over sukkerbrød-bunnen som ligger på fattet. Del jordbær i skiver og fordel jevnt utover kremfyllet.
- Tilsett litt mer krem og sett på toppen av sukkerbrødet.
Pynt med resten av kremen og bær etter ønske.
Like du mye krem, kan du lage litt ekstra.