Hopp til hovedinnhold

Gulrotkake uten egg, melk og gluten

Gulrotkake passer godt til både festlige anledninger og hverdagsdessert. Den kan lages i ringform eller i muffinsformer. Denne oppskriften er fri for egg, melk og gluten.

Sist oppdatert 26. mars, 2024

Ingredienser:

Kakebunn

Krem

Slik gjør du:

Kakebunn

  1. Smelt margarin og la det bli fingervarmt.
  2. Skrell og rasp gulrøttene.
  3. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle.
  4. Rør inn juicen.
  5. Tilsett margarinet og bland inn sammen med gulrøtter.
  6. Kaken stekes i en rund kakeform (24 cm) ved 200 °C i 30-40 minutter. Muffins stekes midt i ovnen ved 200 °C i 12-15 minutter. Skal kaken bakes uten egg anbefales det å lage muffins istedenfor kake.
  7. Kaken/muffinsene avkjøles før servering.

Krem

  1. Smelt og avkjøl margarinen.
  2. Riv skallet og press ut saften av sitronen.
  3. Rør sammen alle ingrediensene til du får en glatt og jevn krem.  Kremen kan med fordel stå litt kaldt før den legges på kaken, men det er ikke avgjørende for et godt sluttresultat. Smør kremen godt utover kaken. Dekk gjerne sidene også.
!

Pynt kaken med revet gulrot, raspet melkefri sjokolade eller sitronrasp.