Ingredienser:
Kakebunn
- 200 g margarin uten melk
- 4 stk gulrot
- 0,5 dl eplejuice
- 3 dl sukker
- 240 g Toro glutenfri lys melblanding
- 2,5 ts bakepulver
- 4 ts vaniljesukker
- 0,5 ts muskatnøtt
- 1 ts kanel
Krem
- 200 g margarin uten melk
- 200 g havre smøreost (Obs! Vær oppmerksom på at noen havreprodukter kan inneholde små mengder gluten. Andre alternativer er Tofutti naturell og Violife vegetabilsk kremost)
- 3 dl melis
- 2 ts vaniljesukker
- 1 stk sitron
Slik gjør du:
Kakebunn
- Smelt margarin og la det bli fingervarmt.
- Skrell og rasp gulrøttene.
- Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle.
- Rør inn juicen.
- Tilsett margarinet og bland inn sammen med gulrøtter.
- Kaken stekes i en rund kakeform (24 cm) ved 200 °C i 30-40 minutter. Muffins stekes midt i ovnen ved 200 °C i 12-15 minutter. Skal kaken bakes uten egg anbefales det å lage muffins istedenfor kake.
- Kaken/muffinsene avkjøles før servering.
Krem
- Smelt og avkjøl margarinen.
- Riv skallet og press ut saften av sitronen.
- Rør sammen alle ingrediensene til du får en glatt og jevn krem. Kremen kan med fordel stå litt kaldt før den legges på kaken, men det er ikke avgjørende for et godt sluttresultat. Smør kremen godt utover kaken. Dekk gjerne sidene også.
!
Pynt kaken med revet gulrot, raspet melkefri sjokolade eller sitronrasp.