Ingredienser:
Bunn
- 2,5 dl vann
- 2 ts vaniljesukker
- 8 plater gelatin
- 5 dl sukker
Vaniljekrem
- 2 dl soyamelk
- 1 stk vaniljestang
- 3 ss sukker
- 1.5 ss Maizena
- 2 dl soyafløte
Krem
- 3 dl soyafløte
- 1 ss sukker
Pynt
- 400 g jordbær
- 250 g blåbær
Eller den frukten du liker og tåler
Slik gjør du:
Bunn
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter.
- Kok opp vann og sukker i ca 10 minutter.
- Ta sukkerlaken til side, "vri" opp gelatinplatene fra det kalde vannet og tilsett dem i den varme sukkerlaken.
- Tilsett vaniljesukker og pisk massen til den er lett, luftig og stiv med en kjøkkenmaskin i ca 10-15 minutter.
- Bruk en frokosttallerken og tegn en sirkel på et bakepapir. Smør bakepapiret godt med olje før du sprøyter ut pavlovaen. Hell massen over i en sprøytepose eller bruk slikkepott og fordel massen i sirkel på bakepapiret. Dette er nok til 2 kaker, samt at du kan sprøyte ut noen pikekyss til å pynte kaken med.
- Stekes på 70-80 grader i 1 1/2 -2 timer (skal ikke sprekke). Skru av ovnen og la marengsen ligge i ovnen til ovnen er avkjølt og marengsbunnen er sprø på utsiden.
Vaniljekrem
- Kok opp melken sammen med en snittet vaniljestang.
- Visp sammen Maizena og et par spiseskjeer med kaldt vann. Rør dette til det blir en jevn og klumpfri røre.
- Ta opp vaniljestangen og tilsett maizenablandingen og 1 ss sukker i melken, under stadig omrøring.
- La det hele få et oppkok og avkjøl hurtig i vannbad eller i kjøleskap.
- Stivpisk fløte og sukker.
- Bland kremen forsiktig inn i vaniljesausen, slik at du får en vaniljekrem.
Krem (ønsker du ikke lage vaniljekrem kan du doble denne oppskriften)
- Pisk fløte og sukker til krem.
- Smør kremen oppå vaniljekremen, eller bland de sammen for en mildere vaniljekrem.
Sammensetning
Rett før servering legger du kremen på kaken og fordeler bærene.
!
Det er viktig å vente til like før servering med å tilsette krem eller vaniljekrem på marengsen - slik at den ikke blir bløt.