i
Oppskriften gir cirka 1 liter saus.
Ingredienser:
- 3 ss kraft/fett fra nystekt ribbe. Har du ikke stekt ribben enda kan du bruke 2 ss margarin uten melk, og tilsette litt kraft fra ribben når den er ferdig stekt.
- 6 ss Toro glutenfri Lys melblanding, Semper eller annet glutenfritt mel.
- 1 liter kraft. Her kan du bruke potet- eller grønnsaksvann, men pass da på så sausen ikke blir for salt. Dersom du ikke har kraft kan du tilsette 1-2 buljongterninger.
- 5 skiver ekte geitost, NB! Uten melk. Tåles ikke geitost, så hopper du over dette punktet.
- 3 ss solbærsirup eller 3 ts tyttebærsyltetøy.
- ½ dl soyamelk, havrefløte uten gluten eller annen melk/fløteerstatning som for eksempel Odense erlet.
- ½ krm pepper.
- Salt.
Fremgangsmåte:
- Tilsett margarin eller ribbefett i en gryte og la det bli lysebrunt.
- Dryss over melet og rør til det blir nøttebrunt.
- Ta gryten av platen og tilsett halvparten av kraften. Rør ut klumpene med en visp og kok opp sausen igjen.
- Spe med resten av vannet/kraften.
- Gi sausen et oppkok mens du rører – bruk visp.
- La geitosten smelte i sausen og smak til med tyttebær eller solbærsirup, salt og pepper.
- Tilsett fløteerstatning og gi sausen et lite oppkok før servering.