Ingredienser
- 2 dl sukker
- 3 dl glutenfri melblanding
- 3 ss kakao
- 1 ts natron
- 1,5 ts vaniljesukker
- 6 ss smeltet margarin uten melk
- 2 dl vann
- 0,5 ts eddik, gjerne bringebæreddik
Til ostekremen trenger du:
- 100 g myk margarin uten melk
- 250 g melis
- 1 boks(er) melkefri smøreost (1 boks=ca. 225g.)
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ss kakao
Smak til med bringebæreddik, balsamicoeddik eller sterk kaffe
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader.
- Bland sammen det tørre i en bakebolle. Bland sammen smeltet melkefri margarin, vann og eddik og tilsett i det tørre. Rør deigen lett sammen.
- Etter 25 min, sjekk om kaken er gjennomstekt ved å stikke en kakepinne i midten av kaken. Er pinnen tørr når du tar den opp er kaken ferdigstekt. Sitter det litt deig igjen på pinnen må du steke noen minutter til.
- Avkjøl kaken helt i formen før kaken løsnes forsiktig fra formen. Bruk en spiss liten kniv langs kanten.
Ostekrem
Bland myk/romtemperert margarin uten melk, melis, myk kremost og vaniljesukker til en glatt krem. Sikt inn kakao og bland godt sammen. Smak ev. til med litt kaffe eller bringebæreddik. Ostekremen smøres på avkjølt kake.