Hopp til hovedinnhold

Vafler uten egg, melk og gluten

Deilige, sprø vafler uten egg, melk og gluten. Server gjerne med rørte bær.

Sist oppdatert 26. mars, 2024

Ingredienser (6 porsjoner)

250 g Glutenfri lys melblanding

6 dl Plantedrikk . Fyldig, glutenfri havredrikk (f.eks Gryr) gir røren mer konsistens og fylde.

50 g Sukker

20 g Maismel/Maizenna

0,5 ts Bakepulver

2,5 ts Eggerstatning

1 ts Kardemomme (kan sløyfes)

100 g Melkefri margarin

!

Husk å rengjøre vaffeljernet godt før bruk! Dette er spesielt viktig hvis du har stekt noe med gluten eller egg før den allergiske gjesten kommer. 

Fremgangsmåte

  1. Smelt margarinen på middels varme. Avkjøl.
  2. Bland de tørre ingrediensene.
  3. Tilsett væsken litt og litt, og rør ut alle klumper.
  4. La røren svelle i ca. 20 minutter før steking. 
  5. Stek vaflene i et godt smurt og oppvarmet vaffeljern.
  6. Avkjøl vaflene på rist.